Diëtist

Sinds 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekend dat je geen verwijsbrief meer nodig bent van de huisarts. Je kunt direct bij de diëtist terecht voor voedingsadviezen op verschillende gebieden, zoals:KP logo 2

 • Diabetes (type 1 en type2)
 • Verhoogd cholesterolgehalte (hypercholesterolemie)
 • Verhoogde bloeddruk (hypertensie)
 • Hartfalen
 • Nierfalen
 • Longziekten (zoals COPD)
 • Kauw- of slikklachten
 • Maag- en darmklachten
 • Voedselovergevoeligheid, voedselintoleranties en voedselallergieën
 • Voeding voor en tijdens de zwangerschap
 • Voeding bij kanker
 • Gezonde voeding
 • Ondergewicht en ondervoeding
 • Overgewicht en obesitas

Voor overige vragen over voeding die hier niet staan opgesomd, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Neem gerust contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

 

Vergoeding:

Sinds 2014 is de diëtist weer voor 3 uur opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraar. Deze 3 uur vallen onder het eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Daarnaast wordt in verschillende aanvullende pakketen de dieetadvisering aanvullend vergoed. Ook al is het niet meer nodig om een verwijsbrief te ontvangen van de huisarts voor je de Diëtist bezoekt, sommige zorgverzekeraars eisen wel een verwijzing voordat zij de Diëtist vergoeden. Neem contact op met de zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent, wat voor je vergoedt wordt en of er een verwijsbrief geëist wordt.


Voor een eerste consult (60 minuten) wordt er € 60,- en voor een vervolgconsult (15-30 minuten) wordt er € 15,- tot € 30,- in rekening gebracht. Dit bedrag hoef je niet direct te betalen, dit wordt via je zorgverzekeraar gedeclareerd en gaat van je eigen risico af. Is je eigen risico voor dat kalenderjaar op, dan is de dieetbehandeling voor de rest van dat jaar gratis. Voor huisbezoeken reken ik geen extra zogenaamd uittarief.

 

Beyuna:

Als Diëtist vind ik een volwaardige voeding  belangrijk. Voor sommige is het soms niet haalbaar om de behoefte uit de voeding te halen, door verhoogde behoeftes of ziekte. Daarom is het niet verkeerd om te suppleren, om zo te voldoen aan je behoefte. Bij voedingssupplementen is het wel belangrijk om een goede keuze te maken, daarom gaat mijn keuze uit naar Beyuna.

Beyuna heeft een breed aanbod in voedingsstoffen, afslankproducten en sportproducten. Ben je vermoeid, last van een lage weerstand, dan kan een Vitamine C, Vitamine D3 of multi je waarschijnlijk helpen. Wil je graag afvallen of op gewicht blijven, daar kunnen de Weight Loss, Shape en Lean je bij helpen. Wil je graag meer uit je sportprestaties halen, dan moet je de Power en Energy eens proberen. Wil je graag wat meer weten over Beyuna, neem eens een kijkje op https://kirsten.beyuna.nl/ of neem contact met mij op.

Beyuna producten

 

Bio HCG+ kuur:

Wil je graag afvallen, maar lukt het niet, heb je het gevoel dat je stofwisseling vast zit en er geen beweging in te krijgen is om gewicht te verliezen. Dan is mogelijk de Bio HCG+ kuur wat voor je. Dit is een stofwisselingskuur van 24 dagen waarbij vrouwen 8-10% en mannen 10-12% van het startgewicht kunnen verliezen. Door een persoonlijk voorgeschreven koolhydraatarmdieet en de ampullen worden vetophopingen op heupen, billen, buik, bovenarmen of dijen aangepakt. Het lichaam zal overschakelen op een volledige vetstofverbranding.

De ampullen bestaan uit aminozuren die de frequentie van HCG bevat. De HCG staat in verbinding met de hypothalamus die een aantal functies aanstuurt zoals de stofwisseling, eetlust en vetverbranding. Daarnaast bevat het nog een aantal andere stoffen die de vetverbranding stimuleren en zorgen voor een verminder hongergevoel. 

Na de 24 dagen start de stabilisatiefase waarin het dieetvoorschrift wordt aangepast richting een volwaardige voeding waarmee je nog kunt blijven afvallen. Dit alles gebeurt onder toezicht en begeleiding van mij als Diëtist, waardoor je blijvend kunt afvallen. 

Bio HCG kuur