Sportmassage

De sportmasseur is er om de lichamelijke beweging bij sporters voorspoedig te laten verlopen. Ze kan helpen blessures te voorkomen, in te grijpen bij beginnende overbelastingsverschijnselen of het herstel van blessures mogelijk te versnelle en te begeleiden bij hervatten van de training na een blessure. Je kunt terecht bij de sportmasseur voor massages voor of na inspanning, bandageren en/of tapen. De massages duren 15, 25 of 45 minuten, afhankelijk van de klacht en het te behandelen lichaamsdeel. Ook kun je hier terecht voor Medical Tape. Deze tape werkt ondersteunend op de gewrichtsfunctie, bloedsomloop en lymesysteem stimuleren, spierfunctie verbeterend en pijnpunten verlichtend.

Sportmassage is niet vergelijkbaar met ontspanningsmassage. Het wordt beide op gezonde spieren uitgevoerd, maar de sportmassage kan ook op stijve en vermoeide spieren worden toegepast. Er wordt meestal na de wedstrijd of training gemasseerd. Met de massage worden dan de afvalstoffen in de spieren afgevoerd, zodat deze niet in de spieren ophopen en spierpijn voorkomen kan worden. 

 

Als sportmasseur ben ik geexamineerd volgens de eisen van het NGS, Nederlandse Genootschap voor Sport en Wellnessmassage. Met het behalen van dit examen voldoe ik aan de eisen die de NGS stelt aan de masseur. De licentie die ik als lid van de NGS heb verkregen is een bewijs van de bekwaamheid en kwaliteit van de sportmasseur. 

Logo NGS

De tarieven:
15 min massage    € 15,-
25 min massage    € 25,-
45 min massage    € 40,-

 

Bandageren          € 10,- tot 35,-*
Tapen                  € 5,- tot € 25,-*
Medical tape        € 7,50 tot € 35,-*
* = afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel